Akcija!

AV-sprejemnik za domači kino SONY STR-DN860

Preberi več...
Garancija zadovoljstva

549,99 539,00

Ni na zalogi

DSD (Direct Stream Digital) za zvok visoke ločljivosti

Kodek DSD (Direct Stream Digital), ki je bil razvit posebej za zvok visoke ločljivosti, zagotavlja studijsko kakovost zvoka. 1-bitni format s tokom zelo visokofrekvenčnih enic in ničel poustvarja zvočne valove pri višji ločljivosti kot običajni kodeki. Rezultat tega je jasnejši in čistejši zvok visoke ločljivosti. STR-DN860 podpira dekodiranje 5,6 MHz DSD (2-kanalno) prek povezave USB in omrežne povezave in dekodiranje 2,8 MHz DSD (do 5-kanalno) prek povezav HDMI in USB ter omrežne povezave.

Z višanjem ločljivosti na 4K / prehodom 4K s HDCP2.2 vidite več podrobnosti2

S HDCP2 lahko osnovni vir 4K potuje neposredno do vhoda 4K HDMI.22. Tehnologija višanja ločljivosti videa omogoča standardno ločljivost HD s kakovostnejšimi in več vidnimi podrobnostmi. Prej je bilo mogoče ločljivost videa višati samo s 1080/24p na 4K/30p, pri novih modelih STR pa ni omejitve glede vhodne video ločljivosti.

7.2-kanalni sprejemnik za pristen prostorski zvok

S 7.2-kanalnim prostorskim zvokom, ki zapolni ves prostor, in s 165 W izhodne moči na kanal, se povsem zatopite v razvedrilo. Prek posebnega kanala lahko priključite dva aktivna globokotonca in nizke tone enakomerno porazdelite po prostoru. Ko gledate filme, igrate igre ali poslušate najljubše skladbe, lahko uživate v boljšem razvedrilu.

Dolby® TrueHD in DTS-HD Master Audio

STR-DN860 podpira tako Dolby® TrueHD® kot DTS-HD® Master Audio za filmsko glasbo Blu-ray Disc z neprekosljivo kakovostjo zvoka. Napredna zvočna formata visoke ločljivosti reproducirata zvok skoraj studijske kakovosti in tako omogočata doživetje večkanalnega zvoka in obsežnega kinematografskega prostorskega zvoka ob gledanju filmov in poslušanju glasbe.

Advanced Digital Cinema Auto Calibration

V vsakem položaju lahko uživate v pristnem kinematografskem zvoku. Tehnologija ADCAC (Advanced Digital Cinema Automatic Calibration) optimira zvok tako, da je vedno uravnotežen. S priloženim mikrofonom izmerite akustične lastnosti prostora glede na položaj sedenja in namestitev zvočnikov. Sistem ustrezno prilagodi in uskladi zvok ter odpravi šibke zvočne elemente, da ustvari širok in naraven zvočni oder.

Dviga osrednjega zvočnika

Osrednji zvočniki so običajno pod zaslonom, tako da vsi osrednji zvoki prihajajo izpod zaslona. S to funkcijo pa se zdi, da je osrednji zvočnik nameščen, kjer je zaslon. Višino zvoka iz osrednjega zvočnika je mogoče dvigniti na želeno višino. (Deluje pri dejanskih nameščenih sprednjih visokih zvočnikih.) Dvig osrednjega zvočnika je mogoče nastaviti na 0 (IZKLOPLJEN) ali med 1 in 10. Z višjo nastavitvijo lahko uporabnik po želji dvigne osrednji položaj. To funkcijo lahko uporabljate v načinu AFD (ne doda zvočnega polja) in načinih za film, kot je digitalni kino zvok HD.

Način zvočnika v stropu

Tako so sprednji in osrednji zvočniki v stropu navidezno prestavljeni okoli zaslona. Glasovi likov prihajajo z zaslona, namesto s stropa. Poleg tega je v prostoru z zvočniki v stropu v tem načinu glasba naravnejša in bogatejša.

Digitalni kinematografski zvok HD

Doma poustvarite izjemno akustiko legendarne dvorane Caryja Granta. Digitalni kinematografski zvok HD je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment in temelji na značilnostih dvorane Caryja Granta, v kateri snemajo zvok za hollywoodske filmske produkcije, zato si lahko vse filme ogledate v hollywoodski filmski kakovosti.

Način koncertne dvorane simulira akustiko živega koncerta

V dnevnem prostoru ustvarite vzdušje koncertne dvorane. Način koncertne dvorane temelji na akustičnih lastnostih nekaterih najslavnejših svetovnih glasbenih prizorišč in omogoča izbiro med 3 dvoranami.

Enostavno pošiljanje glasbe v zvočnike

Chromecast built-in omogoča predvajanje vsebine iz priljubljenih glasbenih aplikacij v osebni napravi v zvočnike. Dotaknite se gumba za prenašanje v zvočni aplikaciji telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android, naprave iPhone, iPad, računalnika Mac®, prenosnega računalnika s sistemom Windows ali naprave Chromebook in za začetek izberite zvočnik ali skupino zvočnikov.

Visokokakovostno brezžično pretakanje

LDAC je Sonyjeva nova zvočna tehnologija, ki omogoča brezžično predvajanje visokokakovostnega zvoka prek povezave Bluetooth®. LDAC s 3-kratnim prenosom podatkov zagotavlja napredno doživetje brezžičnega poslušanja vse vaše glasbe.

Enostavno pretakanje prek povezav Wi-Fi® in Bluetooth

Z enostavno povezavo lahko dostopate do vse glasbe. Prek povezave Wi-Fi® brezžično pretakajte najljubše skladbe iz pametnega telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika – povsem brez kablov. Bluetooth vam omogoča enostavno povezavo, združljivo napravo NFC lahko združite že z dotikom. AirPlay vam omogoča pretakanje glasbe iz naprave iOS prek ojačevalnika v zvočnike.

Poslušanje zrcaljenje z enim dotikom

Za brezžično pretakanje glasbe se s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom NFC enostavno dotaknite sistema STR-DN860, da vzpostavite brezžično povezavo. S povezavama NFC z enim dotikom in Bluetooth lahko prek sistema STR-DN860 z enim dotikom uživate v poslušanju glasbe, ki jo predvajate v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Kombinacija povezav NFC z enim dotikom in Wi-Fi® pa omogoča zrcaljenje z enim dotikom ali Miracast(tm) za predvajanje videoposnetkov iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika prek ojačevalnika v televizorju, brez brezžičnega usmerjevalnika. Brez neurejenih žičnih povezav in zapletene nastavitve. Kadar NFC ni na voljo, pa je povezavo mogoče vzpostaviti z ročnim združevanjem.

HDMI, optični digitalni in AV-priključki

5 vhodov HDMI, 1 izhod HDMI, optični digitalni in AV-priključki omogočajo prilagodljivo nastavitev sistema za domače razvedrilo. Zato lahko priključite trenutno opremo, kot so televizor, predvajalnik Blu-ray Disc™ in zvočniki, sistem pa lahko tudi razširite.

Predvajajte videoposnetke HD, fotografije in glasbo med polnjenjem prek dvojih vrat MHL

STR-DN860 podpira pametne telefone. Videoposnetke in fotografije HD si lahko ogledate na velikem TV-zaslonu. Uporabljate lahko aplikacije za telefon, kot so Facebook, Twitter, YouTube in Google Zemljevidi. Skladbe mp3 lahko predvajate prek sprejemnika. Med polnjenjem baterije telefona je STR-DN860 povezan z enim tankim kablom. Z daljinskim upravljalnikom televizorja in sistema STR lahko po potrebi upravljate pametni telefon, ki podpira MHL. Na dodatno vtičnico MHL na hrbtni strani je lahko istočasno priključen izdelek, kot je Roku.

Glasbo lahko poslušate v več prostorih

S poslušanjem v več prostorih dom napolnite z najljubšimi skladbami. Funkcija za poslušanje v več prostorih vključuje načine, kot sta način za zabavo, pri katerem lahko isto glasbo predvajate prek več zvočnikov, in osebni način, pri katerem lahko prek več zvočnikov predvajate različno glasbo.

Združite glasbo z aplikacijo SongPal

Prenesite aplikacijo SongPal za pametni telefon ali tablični računalnik in upravljajte glasbeno zbirko. Enostavno vzpostavite povezavo Bluetooth® ali Wi-Fi® in si zagotovite dostop do vseh najljubših skladb v računalniku, strežniku ali spletni glasbeni storitvi. Z aplikacijo lahko tudi prilagajate nastavitve zvoka za odličen in uravnotežen zvok ter upravljate poslušanje v več prostorih.

Grafični uporabniški vmesnik omogoča enostavno upravljanje

V intuitivnem začetnem meniju lahko enostavno izbirate nastavitve sprejemnika. Izbirajte vsebine za gledanje, poiščite povezane naprave in izbirajte med prednastavljenimi zvočnimi načini.

Novo integrirano vezje za glasnost s predojačanjem (TBD)

Predojačevalnik IC CXD90035, na novo zasnovan za STR-DN860, ozemljitev popolnoma izloči iz integriranega vezja. Tako so odpravljene motnje med posameznimi fazami in visokostabilno ojačevanje zagotavlja visokokakovosten zvok z bogatimi nizkimi frekvencami. Poleg tega nova zasnova notranjega vezja za ojačitev zmanjša prekoračenje in popačenje, zato je zvok pristnejši in bogatejši.

Ojačevalnik

Izboljšana strukturna stabilnost sistema STR-DN860 zagotavlja boljši zvok z analogno potjo signala. To vezje je na plošči iz stekla in epoksi smole za dosego večje hitrosti in moči.

Usmerjeno analogno napajanje

Napajalno-ozemljitveni vod okoli naprav je lokalno reguliran z napetostjo, kar minimira visokofrekvenčne elemente in s tem zmanjša elektromagnetno sevanje vezja, zato sta analogna pot signala in vezje ojačevalnika brez motenj. Ta zasnova izboljša razmerje med signalom in šumom digitalnih zvočnih in digitalnih video signalov, tako da je nizkofrekvenčni zvok razločnejši, čistejši in pristnejši.

Elektronske komponente, ki jih je prilagodil Sony

Za glavno napajanje se uporabljajo veliki, po meri izdelani blokirni elektrolitski kondenzatorji. V vseh analognih signalnih poteh so uporabljeni izbrani upori, zasnovani posebej za zvočne sisteme. Na izbranih kritičnih mestih so poleg običajnih uporabljeni tudi veliki upori. Večje ohišje zmanjša impedančno lezenja zaradi toplotnih učinkov, ki jih povzroča pretok energije. Tako lahko ojačevalnik doseže kakovostnejšo zvočno sliko.

Vrhunska izdelava za optimalen zvok

STR-DN860 z vrhunskimi komponentami in zasnovo zagotavlja optimalno sliko in zvok. Trpežno jekleno ohišje z okvirjem in prečnikom zmanjšuje zunanji zvočni tlak zvočnika za jasnejši zvok. Tiskano vezje ima premaz s smolo, ki izboljša strukturno stabilnost in omogoča večjo moč ojačevalnika. Edinstvena zasnova hladilnika v vezje ojačevalnika dovaja več zraka, kar izboljša odpornost na neželen zvočni tlak – vse to zagotavlja mogočen in prefinjen zvok.

Visokozmogljiv transformator

Postopek vakuumskega premaza zagotavlja raven in enakomeren premaz notranjih kablov transformatorja. Bakreni obroček in protihrupni jermen okoli tuljave in jedra preprečujeta uhajanje zvoka. Rezultat so bogati nizki toni, natančna in podrobna reprodukcija zvočne slike ter zmogljivejša pogonska enota za nizke tone in nižje frekvence. Zaradi več podrobnosti so nizki toni in vokali natančnejši, kar ustvarja nove dimenzije čistosti v prostoru.

Zasnova hladilnika

S preučitvijo oblike reber in nadzorom enotnosti je mogoče doseči dober in stabilen zvok. Vezje ojačevalnika je odpornejše na neželen zvočni tlak.

Digitalno tiskano vezje

Tiskano vezje za digitalno fazo je pričvrščeno z močnimi kovinskimi okvirji, ki ga varuje pred zvočnim tlakom zvočnika. Ta nosilec hladilnika ščiti digitalno vezje pred neželenim sevanjem in vezje z visoko impedanco v glavnem ohišju pred neželenimi šumi, kar zagotavlja čistejši zvok.

Zlitina ES druge generacije

Leta Sonyjevih izkušenj na področju razvoja zvoka in nenehno preizkušanje zvoka je pripomoglo k zasnovi zlitine ES za kakovosten zvok. Kositrna osnova visoke čistosti z majhno količino posebej izbranih kovinskih elementov tvori posebno zlitino, ki omogoča odziven in čist zvok.

Digitalna obdelava signala (DSP)

STR-DN860 je opremljen s tehnologijo DSP, ki podpira najnovejše formate prostorskega zvoka in zagotavlja najnatančnejše dekodiranje kodekov Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, dts HD Master Audio, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital, dts Digital Surround in zvoka visoke ločljivosti dts. Obdela tudi formate DTS 96/24, DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1 in DTS Neo:6.

DLL (Digital Legato Linear)

STR-DN860 je opremljen s 7-kanalnim analognim ojačevalnikom za uporabo v polnem 7.2-kanalnem zvočnem sistemu. Sprejemnik ima tudi možnosti zvočnika B in dvojnega ojačevanja. Zadnje zvočnike za prostorski zvok je mogoče dodeliti ali zvočniku B ali dvojnemu ojačevanju.

Optimizator zvoka za jasen zvok pri vsaki glasnosti

Vgrajeni optimizator zvoka zagotavlja jasen in dinamičen zvok pri vsaki glasnosti. A/V-sprejemnik samodejno meri učinkovitost zvočnika in prilagodi frekvenčni odziv glede na razločnost. To ustvarja bogato zvočno vzdušje, tudi ko vsebine gledate ali poslušate pri normalni glasnosti za dnevni prostor.

Domači kino zvočniki

Zvočniki za domači kino