Lorex d.o.o. 4K TV HDR sprejemnik SONY KD-65ZD9B 164 cm (65")

4K TV HDR sprejemnik SONY KD-65ZD9B 164 cm (65")
SONY KD-65ZD9B

4K HDR2: nova generacija kakovosti slike

Televizor z visokim dinamičnim razponom (HDR) bo popolnoma spremenil vaš pogled na televizijo. Videovsebina HDR skupaj z ločljivostjo 4K Ultra HD omogoča izjemne podrobnosti, barve in kontrast s širšim razponom svetlosti kot drugi video formati. Rezultat tega je najbolj pristna slika, ki so jo televizorji kadar koli predvajali, s čudovitimi poudarki in natančnimi podrobnostmi.

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme smo ustvarili, da bi izboljšali zadnjo generacijo slik 4K HDR in naredili vsak prizor pristen. Obdelava slike v realnem času je za 40 % boljša od tiste, ki jo je zagotavljal naš uveljavljen 4K Processor X1™, zato je kakovost vsake slike, ki jo vidite, brez primere, ločljivost vsebine iz katerega koli vira pa bližje kakovosti 4K HDR.

Object-based HDR remaster

Funkcija Object-based HDR remaster tehnologije 4K HDR Processor X1™ Extreme analizira predmete v vsakem posameznem prizoru, da optimizira in izboljša barve in kontrast. Vse, kar gledate, je tako še bližje kakovosti HDR. Temni elementi pridobijo črnino, svetli elementi postanejo svetlejši, vse, kar je vmes, pa je natančneje osvetljeno, zato je vsak prizor videti tako pristen, kot ni bil še nikoli doslej.

Dual database processing

4K HDR Processor X1™ Extreme vključuje dve slikovni zbirki podatkov, ki delujeta skupaj v realnem času, da je vaša slika še boljša. S pregledovanjem več tisoč vzorcev slik v Sonyjevih ekskluzivnih zbirkah podatkov za zmanjševanje šumov in zagotavljanje super ločljivosti odstranita neželene šume in zvišata ločljivost vsake slike do jasnosti 4K. Tako lahko uživate ob neverjetni kakovosti slike ne glede na vir.

Super Bit Mapping™ 4K HDR

Funkcija Super Bit Mapping™ 4K HDR tehnologije 4K HDR Processor X1™ Extreme ustvarja tekočo in bolj naravno sliko tako, da kar najbolj zmanjša učinek barvnih pasov. S 14-bitno obdelavo signala razbije strnjene barvne pasove iz 8-bitnega ali 10-bitnega vira in pretvori na enakovredno 14-bitno stopnjevanje, ki vključuje kar 64-krat več barvnih odtenkov. Zelo izostreno reproducira obraze in druga območja, kjer je prisotno prefinjeno stopnjevanje barv.

Backlight Master Drive™

Backlight Master Drive™ je tehnologija osvetlitve ozadja LED polnega razpona, ki združuje ultra gosto LED-strukturo, izjemen algoritem in popolnoma novo optično zasnovo. Ta tehnologija, ki jo zagotavlja 4K HDR Processor™ X1 Extreme, ponuja neverjetno globoko črno, izjemno osvetlitev in več živahnih barv.

Backlight Master Drive™ – diskreten nadzor LED-osvetlitve

Skupaj z najnovejšim algoritmom lokalne zatemnitve tehnologija Backlight Master Drive™ diskretno nadzira vsako LED-luč v ultra gosti strukturi. S tem je zagotovljena popolna natančnost za kontrast in pristnost brez primere.3

Backlight Master Drive™ – Calibrated beam LED design

Tehnologija Backlight Master Drive™ vključuje novo optično zasnovo LED-osvetlitve, ki zagotavlja, da se svetloba v vsakem prizoru ohrani le tam, kjer je potrebna. Zasnova, ki omogoča učinkovitejše zbiranje svetlobe, zmanjša razpršitev in učinek odseva, ki sta morda opazna na drugih televizorjih z osvetlitvijo polnega razpona, zato je razpon svetlosti večji, kontrast pa natančnejši kot kadar koli doslej.

X-tended Dynamic Range™ PRO: čudovita osvetlitev iz ozadja

Ta edinstven algoritem osvetlitve ozadja poustvarja precej širši razpon ravni svetlosti od običajnih LED-televizorjev. Območja z najvišjo ravnjo svetlosti so tako še svetlejša, sence pa še globlje in bolj nazorne. V kombinaciji s signalom HDR boste še bolj uživali v vsakem prizoru, saj višja kakovost signala HDR omogoča tudi bolj živahne barve

Zaslon TRILUMINOS™ 

Sonyjev edinstveni zaslon TRILUMINOS™ užitek ob gledanju izboljša s širšo paleto barv in naravnejšimi odtenki. Zaslon TRILUMINOS najbolje reproducira rdeče, zelene in modre odtenke, ki jih televizorji običajno težko natančno predvajajo. S široko barvno paleto in natančnim stopnjevanjem čudovito predvajajo tudi kožne odtenke.

4K X-Reality™ PRO: vsako sliko izboljšajte na ločljivost 4K 

Odkrijte razburljivi svet vrhunsko jasne slike. Naša najzmogljivejša tehnologija za obdelavo slike 4K čudovito izboljša vsako slikovno piko. Posamezne dele prizora pa analizira in uskladi s posebno zbirko slikovnih podatkov, ki ločeno obravnava teksturo, kontrast, barvo in robove. Razlika je očitna z vrhunsko pristno in podrobno sliko pri vseh vsebinah. 

Motionflow™ XR zagotavlja tekočo sliko  

Uživajte v tekočih in ostrih podrobnostih tudi pri hitrih prizorih s tehnologijo Motionflow™ XR. Ta inovativna tehnologija ustvarja in vstavlja dodatne sličice med izvirne. Primerja ključne vidne dejavnike pri zaporednih sličicah, nato pa predvidi manjkajoče dogajanje v zaporedjih. Nekateri modeli celo dodajo črno sličico za nezamegljen, kinematografski pogled.

Zatopite se v 3D

Uživajte v združljivih filmih Blu-ray, TV-oddajah in spletnih videoposnetkih z izjemno podrobno 3D-sliko. Glejte slike z naravnejšo globinsko ostrino in se še bolj zatopite v športne dogodke, filme in igre. Povežete lahko tudi predvajalnik 3D Blu-ray Disc™ in 2D-sliko pretvorite v simulirano 3D-sliko izboljšane globine in z več podrobnostmi.

Urejen zadnji del

Zaradi strukture s ploščo za skrite kable so kabli vedno popolnoma skriti. Vsi kabli so popolnoma zakriti za ploščo in so napeljani po osrednjem delu stojala, zato je vse videti urejeno.

Sprednji del brez kablov

Kable lahko elegantno zložite na hrbtni strani televizorja in jih speljete skozi stojalo. Tako spredaj ne bo videti nobenih kablov.

Hitra priključitev in predvajanje

Ob strani preprosto priključite USB ali HDMI na televizor in začnite predvajati. Ko ga ne uporabljate, preprosto zaprite stranski pokrov, da je vse videti lepo urejeno.

Vrhunska zlata površina

Na površini prefinjenega aluminijastega okvirja je zlat pas vrhunskega dizajna, ki mu daje videz uglajenosti, zaradi katerega se odlično poda v kateri koli prostor. Svetlo zlata barva se odlično ujame s pohištvom in zagotavlja elegantno izkušnjo gledanja.

BRAVIA in Android TV

Vaš pametni televizor je pravkar postal še pametnejši. Zdaj lahko na velikem in čudovitem zaslonu BRAVIA počnete vse, za kar ste prej uporabljali pametni telefon ali tablico. Povsem nov televizor Sony Android TV vam omogoča, da se lažje kot kdajkoli prej povežete z različnimi napravami in uživate v vseh vsebinah, od aplikacij do filmov. 

Google Cast™: Dobro deluje z ostalimi napravami   

BRAVIA podpira Google Cast™, zato lahko preprosto pretakate priljubljeno razvedrilo, kot sta YouTube™ ali Pandora™, iz osebne naprave na vrhunskem zaslonu BRAVIA4. Vsebine lahko pretakate iz naprav Android™, iOS™ ali prenosnega računalnika.

Uporabite glasovno iskanje in povejte, kaj želite gledati

Porabite manj časa za brskanje in več časa za gledanje vsebin. Glasovno iskanje na Android TV™ omogoča enake funkcije kot Googlovo iskanje, pri čemer lahko v različnih storitvah iščete vsebino brez zamudnega vnašanja besedila. Dobite lahko tudi priporočila; če izgovorite na primer "romantične komedije", dobite seznam primernih možnosti.

Vrstica vsebin: iščite hitreje

Z nevsiljivo vrstico vsebin lahko hitro poiščete želen film, televizijsko oddajo ali videoposnetek. Prikličite vrstico vsebin in nadaljujte z gledanjem vsebine ter pri tem brskajte po vsebini TV v živo, videoposnetkih na zahtevo, prenesenih televizijskih oddajah in drugih vsebinah. Vrstico vsebin lahko celo prilagodite po svojih željah, da bo prikazovala vsebino, ki si jo običajno najprej ogledate. 

Google Play: Svet vsebin in aplikacij

S storitvijo Google Play odkrivajte filme, TV-oddaje, igre in druge vsebine. Uživajte v veliki, rastoči izbiri aplikacij5 na televizorju na povsem nov način.  

Ustvarjen za poslušanje: ClearAudio+   

Poskrbite, da bo zvok enako pristen kot slika. ClearAudio+ natančno prilagodi zvok televizorja za pristno doživetje zvoka, ki vas obkroža. Pri vseh vsebinah boste glasbo, govor in prostorske učinke slišali jasneje in natančneje.

DSEE obnovi podrobnosti digitalne glasbe   

Internetni videoposnetki nizke ločljivosti, TV-oddaje in druge močno stisnjene zvočne datoteke včasih niso ravno najprijetnejše za ogled. Pri stiskanju digitalnih zvočnih vsebin se velika količina informacij izgubi. S tehnologijo Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) se izgubljene frekvenčne komponente (še posebej visokofrekvenčne) obnovijo na naravni zvok, ki da občutek širšega zvočnega spektra.  

Kinematografski zvok S-Force Front Surround

Uživajte v pristnem zvoku, ki vas potegne v osrčje dogajanja. S-Force Front Surround posnema, kako možgani povezujejo vire zvoka za primerno glasnost, časovno zapoznitev zvoka in spekter zvočnih valov – samo s kanali levih in desnih zvočnikov. Z naravno reprodukcijo tridimenzionalnih zvočnih polj lahko uživate v bogatem zvoku vrhunske ločljivosti v širšem območju poslušanja.

Clear Phase za tekoče in uravnotežene frekvence  

BRAVIA uporablja zmogljiv računalniški model za analizo in odpravljanje nepravilnosti v odzivu zvočnika. To počne z "vzorčenjem" frekvence zvočnikov z večjo natančnostjo. Te informacije se nato dovajajo nazaj za izravnavo morebitnih najvišjih in najnižjih tonov v naravnem odzivu zvočnika ter zagotavljajo čist in naraven zvok z nemoteno, pravilno reprodukcijo vseh frekvenc. 

Shranite trenutek z aplikacijo Photo Share

Fotografije predvajajte s televizorjem BRAVIA in prijateljem omogočite, da shranijo najljubše. Brezžično prenašanje prek našega omrežja je hitro in stabilno. Fotografije lahko delite v izvirni velikosti s pametnimi telefoni Android (Android različice vsaj 2.3) ali iOS (različice vsaj iOS5). Ne potrebujete internetne povezave in aplikacij.

Televizor spremenite v digitalni snemalnik: Snemanje na trdi disk USB6

Shranite najljubše TV-oddaje na zunanji trdi disk USB, da boste lahko v njih uživali kadarkoli. Digitalne oddaje lahko neposredno ali s časovnikom snemate na katerikoli trdi disk USB z zmogljivostjo do 2 TB. Med gledanjem oddaje preprosto pritisnite REC za začetek snemanja, ki se bo po koncu programa samodejno prekinilo.

Privoščite si najboljšo sliko 4K UHD

Sonyjevi televizorji 4K UHD predvajajo osupljivo sliko in so združljivi z zahtevami Digital Europe UHD.

Spremljanje vsebin obogatite z aplikacijo TV SideView

Najdite, snemajte in govorite o vaših najljubših TV-oddajah z aplikacijo TV SideView. S tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom (Android ali iOS) si lahko ogledate najnovejši TV-spored in trenutno najbolj priljubljene televizijske programe. Ko najdete želeno vsebino, lahko nastavite alarm, da nikoli ne zamudite najljubših oddaj. V živo tvitajte svoje odzive in poglejte, kaj pravijo drugi gledalci.

Netflix vam priporoča ta televizor.

Dobite boljšo izkušnjo pretakanja s televizijami, ki jih priporoča Netflix. Televizija, ki jo priporoča Netflix, je izbrana zaradi visoke zmogljivosti, najnaprednejših pametnih funkcij in preprostega dostopa do aplikacij. Poleg tega si lahko z naročnino na Netflix že danes ogledate nadaljevanko Marco Polo v ločljivosti 4K HDR. Naročniki si bodo lahko več vsebine v ločljivosti HDR ogledali v prihajajočih mesecih.


Kako do nas
Kontakti
Pogoji poslovanja
LOREX na Facebook-u LOREX na Facebook-u  
Na strani so možne napake, za katere ne odgovarjamo. Pred nakupom pa vsekakor lahko preverite informacije na prodaja@lorex.si ali na tel: 01 51 404 75!